I årevis har jeg ønsket å besøke Clinique La Prairie for å se hvordan dette verdenskjente medisinske spaet som ligger i Montreux, Sveits var personlig. Etter en ti timer lang flytur og tre togturer kom jeg endelig dit for å oppleve det på egen hånd. Jeg var deliriously trøtt da jeg ankom etter å ha ikke sovet på flyet og slepet rundt tre tunge bagger, ingen av dem hadde hjul (ikke spør). Det burde være unødvendig å si at etter en hel dag med fly, tog og biler, kom jeg utmattet og med smerter til detox-programmet mitt.

For de som ikke er kjent med Clinique La Prairie, ble det grunnlagt i 1931 av professor Paul Niehans MD, som var en pioner innen anti-aldring, immunitet og celleterapi. “Bransjen anser oss for å være den første medi-velvære-institusjonen noensinne,” forteller Simone Gibertoni, Clinique La Prairies administrerende direktør. Siden den gang har Clinique La Prairie etablert seg som en av de fremste helse- og velværedestinasjonene i verden basert på vitenskapelig forskning. “Vi fortsetter å stadig samle styrker innen forskning og vitenskap. De siste årene var vi den første medispa som tilbød genetiske tester, og nå for eksempel epigenetiske tester. Vi bringer også klinikkens eksklusivitet og ekspertise til fantastiske destinasjoner over hele verden. Den første blir AmaalaSaudi-Arabia i Midtøsten.»

Alle klinikkens Lang levetid programmer er designet for å fremme vitalitet i sinnet, kroppen og ånden, forbedre immuniteten og bremse aldringsprosessen helhetlig basert på fire pilarer – medisinsk innsikt, velvære, ernæring og bevegelse. Jeg valgte det nye 5-dagers detox-tilbakestilling som Gibertoni forklarer meg er som et program som vil avdekke fysisk og mentalt velvære gjennom diagnostiske prosedyrer og terapeutiske behandlinger. “Med fokus på naturlige metoder for rensing av kropp og sinn og ernæringsmessige prosesser for å øke tarmmikrobiomet, vil gjestene oppdage en større følelse av hensikt og oppfyllelse gjennom å oppnå en uthvilt kropp og en reformert mental balanse.”

Jeg ønsket å dele hvordan opplevelsen min var for alle som er nysgjerrige på å se hvordan programmet er eller sitter på gjerdet om å bestille oppholdet sitt.

Dag 1

MER FRAFORBES RÅDGIVER

Beste reiseforsikringsselskaper

Av

Amy Danise
Redaktør

Beste Covid-19 reiseforsikringsplaner

Av

Amy Danise
Redaktør

Som jeg nevnte, kom jeg ganske sent på dagen etter reisen, så de eneste delene av programmet jeg opplevde min første dag var møte med klinikkens kostholdsekspert Oliwia, for å gå gjennom eventuelle kostholdsrestriksjoner jeg måtte ha, en detox-massasje, og middag. Massasjen var fantastisk. Da jeg møtte massasjeterapeuten, Nittaya, fikk jeg et glimt av hva noen mennesker kanskje feilaktig tenkte om meg på den tiden da jeg var massasjeterapeut – at jeg var petite og kanskje ikke hadde styrke til å gi en dypvevsmassasje. Nittaya var en intuitiv healer som fant alle problemene mine og jobbet intenst med dem. De små, men mektige hendene hennes klarte å komme inn i de bittesmå krokene i kroppen min som trengte det mest.

Dag 2

Min andre dag var min første hele dag på klinikken. Det startet med frokosten og fulgte opp med en kroppsskanning som målte ulike typer fett i kroppen samt din metabolske alder. Jeg lærte at jeg ikke bare har godt under mengden fett på kroppen både visceralt og ellers, men den beste nyheten var at min metabolske alder var 32, som er 15 år yngre enn min kronologiske alder. Jeg forlot den testen og følte meg definitivt som en vinner og trygg på at jeg gjør noe riktig i livet mitt. Etter skanningen hadde jeg en timelang pustarbeidstime, som jeg først var litt skeptisk til med tanke på hvordan pusten faktisk kunne fylle opp en times tid. Men det var ganske avslappende, og jeg likte å chatte med instruktøren, Phil. Neste opp var lunsj etterfulgt av en privat ernæringsmesterklasse med Olivia for å bedre forstå prinsippene bak det antiinflammatoriske kostholdet jeg skulle spise i løpet av de neste dagene.

Etter timen min dro jeg til legesenteret for å møte den medisinske direktøren, Dr. Adrian Heini (som jeg tilfeldigvis intervjuet for en artikkel om hva folk kunne gjøre for å øke immuniteten sin akkurat da pandemien begynte), som kjørte en ny skanning på meg som evaluerte om jeg hadde tungmetaller i kroppen samt en analyse av mineraler og sporstoffer i kroppen. I likhet med kroppsskanningen lærte jeg at jeg har utmerket helse og at jeg ikke kunne gjøre mye mer for å forbedre helsen min. Etter skanningen hadde jeg ettermiddagste på rommet mitt etterfulgt av to behandlinger i spaet.

Først ut var kryoterapi som frigjør nitrogen mens du står oppreist i et kammer hvor du holder hodet og armene ute. Terapeuten min, Wararat, var et nydelig menneske. Hun fulgte meg gjennom hele prosessen siden jeg aldri hadde fått kryoterapi administrert på denne måten før. Før jeg kom inn i kammeret, måtte jeg ta på meg ullsokker og spesielle kuldestøvler. Vel inne, fylte nitrogenet sakte opp kammeret og omsluttet kroppen min mens temperaturen sakte nådde -300 grader. Jeg tror ikke jeg trenger å si det, men det var utrolig kaldt. Men heldigvis er det bare tre minutter som trengs for å oppnå helsefordelene med styrket immunitet, raskere muskelgjenoppretting og til og med vekttap.

Etter å ha hatt kryoterapi kom en varm opplevelse i Vita Dome, en infrarød terapi som ytterligere bidro til å bevege seg langs alle giftstoffer i kroppen min. Det var egentlig som å sitte i en infrarød badstue, men i en kapsel hvor hodet mitt forble utenfor kuppelen. Jeg lå i kuppelen i omtrent en time. Det var en nydelig kontrast fra de iskalde temperaturene jeg var i øyeblikk før.

Dag 3

Jeg brukte mesteparten av min tredje dag på å gå rundt i den vakre byen Montreux hvor jeg ble slått av både arkitekturen og det unike mikroklimaet. Jeg ble så forvirret av å se snødekte fjell hele veien, på bakken var det palmer som så ut til å trives i kulden. Jeg gikk totalt 9 mil den dagen. Senere på ettermiddagen hadde jeg en kroppsinnpakning med Wararat i en time. Behandlingen startet med at hun brukte en avgiftende og eksfolierende skrubb som føltes mer som en avslappende massasje. Når det var gjort, skyllet jeg av, og så påførte hun den avgiftende gjørmen og pakket meg inn i plast for å lette avgiftningsprosessen ytterligere. Til slutt føltes huden min supermyk, og jeg følte meg både avslappet og forynget. I likhet med Nittaya var Wararat liten av vekst, men rett og slett en fantastisk utøver rundt fra oppførsel til ferdighetssett.

Dag 4

Dag fire var nok en dag som jeg stort sett hadde for meg selv, så jeg spiste frokost og tok igjen jobben og utforsket mer av området til fots før jeg spiste lunsj etterfulgt av en avgiftende ansiktsbehandling på ettermiddagen med Isabel. Spaet bruker Clinique La Prairies egen veganske, ytelsesbaserte hudpleielinje Sveitsisk perfeksjon som gjorde at huden min føltes hydrert, rolig og fyldig. Jeg fikk til og med noen prøver, noe som var flott siden jeg ikke kunne ta med min vanlige hudpleierutine siden jeg var presset på tid og ikke fikk sjansen til å bruke containere i reisestørrelse før reisen min.

Dag 5

Min siste dag gikk med til å forberede meg til å reise til mitt neste reisemål i Sveits, noe som krevde noen få transportmåter. Jeg spiste frokost, pakket og dro ut og følte meg uthvilt og revitalisert.

Totalt sett var turen min fantastisk. Jeg fikk nye venner som bor i Dubai som også var på samme program og som inviterte meg til å besøke dem. Alle jeg møtte på teamet til Clinique La Prairie gikk langt for å gjøre opplevelsen min til en jeg vil huske resten av livet – Lorenzo GM var utrolig imøtekommende, George fra restauranten fikk meg til å le hver gang jeg så ham, og Carlos fra resepsjonen tok seg av mine spesielle forespørsler, som jeg er utrolig takknemlig for.

Innkvarteringene var elegante med historisk sjarm, men likevel modernisert på alle de riktige stedene (som strålende gulv som holdt føttene toasty), og sengen var en av de beste jeg noen gang har sovet i. Det er til og med en putemeny for alle slag av søvnproblemer kan man ha være det å tilby alternativer for spesifikke søvnstillinger eller å ikke rynke ansiktet. Programmet var til tider utfordrende (for meg er det smertefullt å ikke ha melkeprodukter eller kaffe), men jeg lærte mye om helsen min, inkludert hva jeg har gjort som har fungert så langt og hva jeg kan forbedre meg på, noe som var uvurderlig informasjon å få. Jeg gikk bort med flere verktøy for å fortsette min egen personlige helsereise, og viktigst av alt, jeg fikk skrapet en bucket list-destinasjon av listen min.