Pokémon Sleep er bare starten på mitt fullt gamified liv

Hver gang jeg går en tur, enten det er for å ta en kaffe eller en skikkelig fottur, irriterer jeg familien min ved å leke Pikmin Bloom ustanselig. Uansett hvor pittoresk utsikten er rundt meg, bruker jeg mye tid på å stirre på telefonen min, forsikre meg om at jeg planter blomster effektivt og hjelper friske nye pikmin å vokse. Det er et spill du spiller ved å gå; flere trinn betyr flere blomster og pikmin, så det oppmuntrer i det minste meg til å bevege meg rundt. Men det er også et godt eksempel på hvordan videospill har infiltrert nesten alle deler av livet mitt. Og med Pokémon søvn lansering om sommeren, kommer det problemet bare til å bli verre.

Nå som en som elsker både pokémon og søvn, virker det som en app designet med meg i tankene. Tanken er at du plasserer telefonen nær puten mens du sover for sporingsformål, og jo lenger du sover, jo bedre poengsum får du, noe som vil oppmuntre nye og annerledes pokémon til å dukke opp i spillet for deg å undersøke. Det er til og med forskjellige søvnstiler, som å døse kontra å slumre, som påvirker hvordan spillet blir.

Jeg er spent på å prøve det ut, men jeg kan heller ikke la være å bli litt forstyrret av premisset. De markedsføringsmateriellspesielt er urovekkende:

Sliter du med å få energi om morgenen? Har den samme gamle sengetidsrutinen blitt slitsom? Nå kan du gjøre søvnen om til underholdning med Pokémon søvn! Det er enkelt å spille dette spillet: bare plasser smarttelefonen ved puten og sov. Akkurat sånn blir det å våkne om morgenen noe å se frem til!

Vil jeg virkelig at søvnen min skal gjøres om til “underholdning”? Det høres ganske rart ut når du sier det sånn, men jeg setter pris på spill som prøver å forbedre mitt velvære, enten det er gjennom fysisk aktivitet eller bedre søvnvaner. På den annen side: trenger hvert øyeblikk av livet mitt å fylles med noe?

Pokémon søvn.
Bilde: The Pokémon Company

Det er ille nok at vanlige videospill har blitt så krevende, enten det er vidstrakte åpne verdener som krever dusinvis av timer å oppleve (og det er før de legger til utvidelser) eller uendelige live-service-spill som får deg til å føle deg etterlatt hvis du tar noen fritid. Det er en fulltidsjobb som prøver å henge med. Faktisk, det er min fulltidsjobb, og jeg kan ikke engang holde meg helt oppdatert.

Det får meg til å lure på hva som skjer videre. Å gå og sove er tatt, og så merkelig nok er det å pusse tennene. Hva om å brygge kaffe ga meg en bonus inn Persona 5 eller rengjøring av søppelboksen lokket noen nye kattunger til bakgården min Neko Atsume? Den mest uutnyttede delen av dagen min er nok måltider. Med mindre jeg tilfeldigvis er det spise en burger mens du spiller Super Mario Run, det er tre øyeblikk i hver dag som ennå ikke har blitt presset av spilltid. Kanskje min Peridot pet vil være i stand til å bli med meg ved AR-bordet. Jeg er sikker på at Kirby kan komme seg inn dit på en eller annen måte, selv om jeg stiller spørsmål ved om han ville ha sunne matvaner å dele. Mer sannsynlig vil han refse meg for at jeg ikke spiser raskt nok (og ikke tar på meg egenskapene til måltidet mitt).

Men jeg er mer enn OK uten å ha det Kirby Dines på telefonen min. Jeg elsker spill, selvsagt, men jeg tror jeg er på topp: det er bare så mye tid jeg kan tenke på og samhandle med spill før det blir for mye. Når det er sagt, kan jeg kanskje ikke motstå lokket med en virtuell slumring med Snorlax. Når det kommer til zzzs, må jeg fange dem alle.Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *